SensoryClass

 

sensoryclass-logo

 

SensoryClass – Klaslokalen van de toekomst  

Sensory Class is een compleet nieuw concept waarbij leerlingen betrokken worden bij het geven van uitdagende, inspirerende en grensverleggende lessen. Verhalen komen tot leven, historische evenementen worden werkelijkheid en complexe wetenschappelijke onderwerpen worden teruggebracht tot de essentie.

SensoryClass mengt state of the art audio visuele systemen met unieke zintuigenprikkelende apparatuur voor een echt inspirerende transformatie van de normale klas omgeving. Door het combineren en toepassen van deze technologie in alledaagse klaslokalen, stellen wij scholen in staat om een nieuw niveau van uiterst boeiend interactief lesgeven te bereiken. Doordat SensoryClass vrijwel alles kan simuleren brengt het de leerlingen als het ware buiten het standaard klaslokaal en buiten de muren van de school. Het geeft de leerlingen een ervaring die ze normaal gesproken nooit beleefd zouden hebben. U kunt de leerlingen meenemen op een ruimtereis, naar de oude Romeinen of op een excursie door de donkerste bossen.

Doordat u de lichten en de temperatuur kunt regelen bent u in staat allerlei verschillende avonturen te creëren; Zoals de ervaring van de hitte van een woestijn, of de enorme kou tijdens een noordpool excursie. Het heeft een positieve impact op de ervaring van de kinderen en hun vermogen om dingen te ontdekken.

Lessen worden geschreven op basis van ervaringen en herinneringen. Het voorstellingsvermogen van de kinderen doet de rest.

SensoryClass geeft leerlingen de ervaring en emoties die boeken en het internet niet kunnen bieden. We zien dat leerlingen grotere vooruitgang boeken dan dat we vooraf hadden kunnen bedenken. Vooral leerlingen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Daarnaast hebben de jongere kinderen een groter besef van de wereld om hen heen. Ondanks dat het een relatief kleine ruimte is biedt het een hele ruime blik op de wereld.

SensoryClass maakt gebruik van groot formaat projectie d.m.v. projectoren en/of touch screens, interactieve vloer technologie, dynamische ambient verlichting en een range van speciale effecten apparatuur. Het wordt bediend door middel van speciaal ontwikkelde tablet apps en door middel van een Touch screen. Dit stelt leraren in staat om hun bestaande lessen te verrijken doordat men de besproken stof als het ware het lokaal in kan trekken.

Door het handmatig of automatisch toevoegen van speciale effecten waarbij de zintuigen geprikkeld worden, veranderen normalen lessen in een werkelijke “beleving”

SensoryClass is gebaseerd op de ervaringen met de in Engeland veel gebruikte SensoryPod’s. Deze SensoryPod’s hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen binnen speciaal onderwijsinstellingen maar ook in het reguliere lagere of voortgezet onderwijs.